Både bra och dåligt hos veterinären idag

Förra torsdagen var distriktsveterinären ute på återbesök på Blidur och det såg bara bra ut! Ingen puls eller värme i hovarna och ohalt. Vi bestämde att jag skulle boka tid för röntgen för att se så att det inte var några förändringar.

Så idag var vi på Sundbyholms hästklinik och röntgade lille Blidur. Annelie som har stallet där jag haft mina tidigare hästar följde med och jag lånade transport av Johanna här på gården. Lastningen gick väl sisådär, Blidur ville hellre gå vid sidan om, men tillslut så gick han på.

Blidur var jättelugn hos veterinären trots nytt ställe, skönt att se! Vi röntgade honom utan lugnande och det var inget problem alls, han stod så stilla och brydde sig inte. Och vi fick bra besked, inga rotationer eller sänkningar! Vi skulle sen kolla hur han rörde sig och då kom nästa problem.

I trav så markerade han på höger fram och vid böjprov så var han halt 2½ grad... In på röntgen igen, men det syndes inget i kotan. Däremot hade han en antagligen gammal fraktur på griffelbenet. Veterinären tyckte inte att det var något att göra något åt den i nuläget, han trodde att hältan kom från kotan. Så den bedövades och då försvann hältan. Så Blidur fick kortison där i idag och ska nu stå på box i två dygn och får sedan gå ut i liten hage igen och även promeneras. Han ska äta Finadyne i en vecka och så ska vi på återbesök den 19:e.

Så typiskt att detta dök upp nu när fången var bra!


Kommentarer
Postat av: Sussie

Tråkigt att Blidde är halt!! Det där med griffelbenet kom som en överraskning! Hoppas att han snart är bra, så ni kan ut i skogen igen!

2010-07-02 @ 06:31:22
URL: http://ringsdal.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0