Lite vinterbilder

Jag har fotat lite utomhusbilder idag här hemma på Ringsdal eftersom solen var framme och det var så vackert!





Vårat lilla underbara hus, kan man bo bättre?


Lösdriftsflocken, Blidurs polare


Fri tillgång på hösilage är hästarna nöjda över!


Två nyfikna föl kom fram för att undersöka vilka vi var.


Jag älskar mitt hemma!


Efter jul

Nu ska vi se här om jag kan göra en sammanfattning!

Annandag jul, löslongering av Blidur på ridbanan. Han var pigg och framåt och verkade tycka att det var skoj att springa runt i snön. Vi jobbade även en del med ledarskapsövningar och det gick rätt bra. Som Ulla (var det så du hette?) skrev som kommentar för några inlägg sedan så är det ju nyttigt med sånt och det behövs! Ska försöka få in mer sånt i vardagen så att säga, det underlättar förhoppningsvis allting.

I söndags så red jag Blidur på banan. Jag var rustad med sadel och peppat humör, inget bråk ville jag ha (som han höll på då när jag red barbacka innan jul) och det gick riktigt bra! Vi red i alla gångarterna och han kändes trevlig.

I måndags, igår alltså, så löslongerade jag på banan och gjorde ledarskapsövningar. Han bjöd framåt bra och gjorde som jag ville.

I dag hade jag tänkt rida men det blev inte så pga kylan. Jag var ute först och tog lite kort på omgivningarna och funderade sedan på om jag skulle orka rida eller inte. Blidur stod inne så jag tog ut honom och longerade honom lite medans jag kände efter, men kom fram till att det inte skulle bli ridning då iaf. Var sedan iväg och åkte pulka med Jonathan, och efter det frös jag massor.

Var iaf ut på kvällen i stallet och pysslade lite. Jag fick ett ryck och storstädade mitt skåp med prylar i. Borstade Blidur, tog av broddarna bak och släppte sedan ner honom på lösdriften. Det var mysigt att pyssla lite sådär!

Lite bilder från idag!



För att få ordning måste man först skapa kaos...


Blidur följde mig nyfiket när jag städade skåpet



Färdig!


Blidur idag.



Mysigt i stallet med julgran!


Äsch då

Haha, jag tänkte sätta mig här nu och skriva om gårdagen och idag, men nu blev jag så himla trött, så det blir till att gå till sängen och sova lite istället och så får jag helt enkelt skriva i morgon istället!

God natt!





God jul!


God Jul önskar vi till er alla!

Bilden här nedan togs förra året, då jag och Sussie hade tränat in en liten luciakadrilj, till Ringsdals luciafirande. Jag red på Blidur och Sussie red på Blakkur. Då var ju Blidur Sussies häst, tänk, då hade jag ing aning om det i framtiden skulle bli min häst!





I går red jag barbacka på Blidur, på ridbanan. Tanken var mest att mysa lite ihop, men dessvärre var inte Blidur alls sugen på sånt, utan han betedde sig riktigt illa och kastade sig åt sidan och skuttade och höll på.

Om man säger såhär, den ena gången var det bara tur att jag satt kvar, jag var såååå nära på att ramla av! Barbacka, tjock overall och bångstyrig häst, ingen hit alls. Men jag kom på det, att istället för att gräma mig över att han bråkade, så får jag vara glad och nöjd över att jag höll mig kvar. När jag kommer hem efter jul ska vi reda ut ett och annat, Blidur och jag, men den gången ska jag ha sadel på, var så säker!


Inhandlat

Igår var jag och införskaffade skor och snösulor, det blev på Bidermans den här gången med. Och i morgon kväll kommer hovslagaren, så därefter har jag förhoppningsvis en vinterrustad häst, med snösulor och broddar! Det har kommit rätt mycket snö här, så jag hoppas att den ligger kvar nu ett bra tag!

Jag köpte mig även ett par handskar igår, jag letade efter varma vinterhandskar men kom hem med ett par allvädershandskar, men de skulle tydligen vara rätt varma. Jag är lite i valet och kvalet om jag ska lämna tillbaka dem eller inte, har ju inte provat dem ute än. Men och andra sidan så behöver jag även nya mittimellanvarma handskar, så det blir nog bra. Tror jag.


Var kan man beställa skor?

Som vanligt så kommer snön och överaskar när man minst anar det! Men det är ju ändå december, så man ska ju inte bli förvånad, och mysigt är det ju, även om man känner sig lite smått insnöad!

I går red jag Blidur en sväng på banan på kvällen. Jag kände mig rätt missnöjd efteråt, han var för seg och jag var för snäll och lät honom vara det. I sig gick det väl rätt bra, det vi gjorde, men det kändes ändå inte bra då direkt efteråt. Konstig nog var han segast i början när vi var flera på banan, när de gick in sedan kändes han piggare. Jag trodde nästan att det skulle vara tvärtom.

I dag var medryttaren ute men dessvärre hade jag inte tänkt på att Blidur inte har broddhål fram, så det blev ingen ridning. Det har ju kommit en massa snö!

Håller på o kikar varifrån jag ska beställa skor till Blidur. Jag har ju varit på Hööks flera gånger och velat köpa, men det har alltid varit slut och det verkar inte som om de säljer det via hemsidan. Börjes har bara med två broddhål så vitt jag kan se och jag tror att jag vill ha fyra, eller vad är bäst? Finns det fler ställen man kan beställa ifrån som någon kan rekommendera? Billigt är ju förstås alltid ett plus om det är.

Nu är det sovdags för mig, Paola har varit här och busat med sin moster, så nu är jag så trött!


Lilla Blidur

Att vara barnvakt tog slut på mina krafter, så det känns som om jag mest har sovit sedan jag kom hem! Helt galet så trött man kan bli!

Idag har iaf jag och Blidur aktiverat oss! Hämtade honom i hagen och borstade honom sedan. Han såg inte så smutsig ut, men golvet blev alldeles svart och man såg tydligt hans hovavtryck, så det var nog en hel del lera där i den långa burriga pälsen.

Tänkte löslongera honom men banan var upptagen först så vi gick ut en sväng för att värma upp. Borta där vägen korsas så gjorde han ett lufthopp! Usch så jag skällde på honom sedan, trams att hålla på sådär! Det var ungefär så han gjorde i början när vi var ute och gick. När vi gick åt "fel" håll och han blev sur över det. Så sedan blev det mycket jobbigt att heta Blidur. Det blev inte bara längre en vanlig promenad, utan vi stannade, backade, snurrade, flyttade åt sidan och höll på, allt för att påminna honom om vem som bestämmer och att när jag ber om något så gör man så direkt. Han skötte sig iaf bra resten av promenaden, även sedan när vi tog ett varv till ut på vägarna.

När banan var ledig så löslongerade jag honom lite i trav och galopp. Han var ganska pigg. Även här gjorde han en liten fuling, när jag bad honom byta varv, genom att byta position så sprang han bara förbi mig, Så sedan kastade jag mig iväg för att komma framför honom och genom det få honom att byta varv. Det var lite svårt för jag var ju tvungen att vara snabb för att komma rätt, men lyckades efter ett tag och han bytte då varv. Sånt är oxå sånt han vet att han inte får eller ska göra, står jag där ska han banne mig vika undan. Så idag blev det mycket sån träning.

Efter att vi var klara hade jag så ont i kroppen! Det gjorde även ont i min högra höft, men jag vet inte om det var för att jag klev lite dumt eller nåt. Jag kommer nog att ha träningsvärk i morgon!

Jag känner mig inte helt nöjd med dagens övningar, nog för att det blev bra, men jag blir irriterad på honom över att han ska försöka med sånt där trams som jag trodde att vi lämnat för länge sedan. Nåväl, det är bara på´t igen, vara konsekvent och bestämd! Att aldrig, aldrig låta honom göra något han själv har bestämt som man själv inte sagt till om.

När jag var i Sthlm och vaktade Paola så hade jag lite sjå med att få på henne sin overall när vi skulle ut och jag tänkte då för mig själv att "Fan, om jag får hästarna att göra som jag vill ska jag väl få på dig din overall" och idag när jag och Blidur var ute och gick sa jag det till honom, "Om jag nu fick på Paola sin overall, då ska väl du kunna göra som jag säger med". De har sina krafter, på sina egna vis, de små barnen och djuren.








Globen

Tänkte skriva lite om Globen! Vi var ju där på fredagskvällen. Vi hade sån tur att pappa och mamma vann biljetter dit som de gav til oss! Tack!

Vi åkte upp på eftermiddagen och gick på mässan. Jag hade inte tänkt shoppa något speciellt, men det är ju alltid kul att titta. Höll lite extra utkik efter en sadelgjord samt ett regntäcke, men hittade inget av det i min prisklass. Jag köpte två tidningar, Stallmagasinet, och det var nog faktiskt allt som jag handlade. Jag var väldigt sugen på ett par ridbyxor, samma modell som jag beställde för några veckor sedan och gillar jättemycket, men annan färg. Priset var MYCKET bra, men jag avstod. Nu har jag två par byxor, det får räcka, det klarar jag mig ju på. Att köpa par nummer två kändes helt ok, eftersom par nummer ett måste tvättas då och då. Att hitta argument för att köpa par nummer tre kom jag inte på, så då avstod jag, även om ett bra argument var priset. Men, jag tänkte på andra saker jag kan göra för de pengarna istället.

Klockan 19 började invigningsshowen och vi hade rätt bra platser. Sektionen längst ner, men på näst översta raden. Helt ok. Showen var bra, men jag tyckte ändå att det saknades det där lilla extra i år och har hört fler som tyckte så. Jag vet inte riktigt vad, men det var inte lika storslaget som det brukar helt enkelt. Det kändes även som om det var för mycket hoppning, med tre klasser. Jag hade gärna sett att det hade varit körning eller varför inte islandshästtävling.

Pignons uppvisning var det bästa! Jag fattar inte hur han gör. Fattar verkligen inte. Vissa saker kan man ju tänka sig, självklart, men detaljerna, att få varje häst att veta exakt vad de ska göra, samtidigt, det förstår jag mig inte på. Jätteintressant är det att se det iaf, och man blir verkligen berörd!

Vi åkte hem efter showen och var inte hemma förrän omkring klockan halv två och då var det skönt att krypa ner i sängen. Nu längtar jag redan tills nästa år det är dags igen, för Globen är en trevlig tradition att gå på!

Jag har kameran full med bilder från Globen men eftersom jag haft lite datastrul hemma så har jag inte fått in dem i datorn än, men jag ska se till att det blir fixat snart så att ni kan få se dem!


Löslongerat

Som sagt så har jag varit bortrest, men i tisdags och onsdags fick Blidur röra sig.

På tisdagen så löslongerade jag honom på ridbanan. Jag hade målet att ha ett kort men intensivt pass och så blev det. Blidur hade ju stått några dagar så då var han rätt pigg vilket var kul. Han travade på riktigt riktigt fint, han har ju fina gångarter, bara han vill och har framåtbjudningen. Nu bjöd han på fint av sig själv. I galoppen var han rätt busig och gjorde lite lufthopp och höll på. Bra att han fick göra av med lite energi!

På onsdagen så var medryttaren ute och hon löslongerade honom. Han hade varit lite segare då men det kan man ju förstå med tanke på farten dagen innan. Jag var upptagen inne med gäster, men såg honom där ute då och då och det såg bra ut!

I storstaden några dagar

Jag lovar, jag fastnade inte i Globen, jag har bara varit sanslöst dålig på att uppdatera samt faktiskt upptagen med annat.

Jag har tillbringat och gör fortfarande några dagar i Stockholm tillsammans med mina systerdöttrar eftersom deras mamma är bortrest. Första gången jag var ensam barnvakt åt Paola, 11 månader gammal och jag måste erkänna att moster varit lite nervös över det, men det har än så länge gått väldigt bra! Hon är ju så otroligt mysig! Jag har även träffat Nella lite, hon har inte sovit med mig, men jag har hämtat henne efter förskolan och vi har förstås pratat om Blidur, som ju även är hennes häst. En dag när vi gick hem från förskolan så sa hon "Moster, varför bor det så många hästar hos dig?". Mycket rart! Hon tyckte även att vi skulle ta med Blidur hit, hem till henne, men vi konstaterade att han nog skulle rymma då eftersom vi inte har någon hage till honom här.

Nu i helgen har barnen varit hos sin pappa så då har jag passat på att vila upp mig och om ett tag kommer de hit igen. Nella ska bara vara med mig ett tag men Paola ska sova här i natt, så krafterna behövs! Jag hade tänkt ge mig ut på en tur til Hööks och Horze idag, men det får vänta, det är jag för trött för känner jag.

Uppdatering om Globen samt om vad Blidur har gjort den här veckan kommer senare!


Nella, Blidur och jag i somras


RSS 2.0