Globen i kväll

I dag bär det av mot Globen för att titta på fina hästar och fina uppvisningar! Ska bli mycket roligt! Ska bli kul att gå och kika på mässan också, även om jag inte planerar några större köp. Lite tidningar brukar jag alltid komma hem med så det blir väl så i år med. Kul att ha lite att läsa!



Samma igen

I dag har jag tagit ut Blidur på en snabbtur, mest för att visa honom att jag bestämmer och att det inte lönar sig att bråka. Han försökte idag med, kastade sig åt sidan direkt när vi skulle iväg, men jag använde spöt och han gick framåt. I allén gick det bra iaf, där var det inget bråk.

Jobbigt att han ska hålla på så här, men det känns ändå som om att det är ett övergående problem. Han höll ju på såhär i början när jag köpte honom och det löste vi och jag känner mig betydligt tuffare nu och vet att det bara är testning från hans sida och att framåt är det enda som gäller.

Jag red bort till skogen på höger sida och där inne skrittade jag runt lite runt träd och så. Red hemåt ganska fort igen, eftersom tanken med ridturen mest var att lämna gården.

I morgon är det dag att åka till Globen och se en massa fina hästar! Missar dock islandshästtävlingarna, men håller tummarna för Berserkur!

Lite bråkig men sedan bättre

Idag har jag ridit ut en sväng på Blidur. Han var lite testig idag, dels ville han inte lämna gården och sedan i allén där vi mötte Johanna på häst så försökte han vända. Men, spöet på baken på honom och så gick han. Fick lite peppning av Johanna där, mycket bra, tack!

Resten av ridturen skötte han sig iaf och gjorde inget dumt. Vi red bort till backen vid järnvägen där vi galopperade en liten bit innan vi vände. Töltade resten av biten. Vi mötte Johanna på en annan häst när vi var på väg hem men då skötte sig iaf Blidur och gick dit jag ville.

Både jag och Blidur var rätt trötta när vi kom hem och jag känner mig fortfarande helt slut.

Busiga Blidur

I dag har Blidur blivit riden av medryttaren. De red ut och Blidur hade hållit på och varit tjafsig och ville vända hemåt, springa efter postbilen och lite sånt där! Så dumt av honom, jag vet ju att han kan sköta sig, vara ute själv och sådär, så det är så typiskt att han ska vara sådär! Det hade iaf gått bra och han hade varit rätt pigg som jag förstod det.


Skogsritt

I dag har jag och Blidur varit ute och snurrat lite i skogen. Jag töltade fram till skogen och där inne skrittade jag runt och gjorde volter runt träd, gick över stockar, upp och ner för backar, halt och sånt. Mot slutet blev Blidur ganska stressad och lite stirrig, vet inte om han såg något på riktigt eller om det bara blev för tråkigt att arbeta. Han var lättare att böja åt vänster idag, högersidan ville han inte riktigt lossna i.

På hemväg så töltade vi och galopperade sista biten. Jag fixade honom i stallet sedan och sen red jag barbacka ner till hagen.


Ridit ut i regnet

Idag har det varit regnigt och tråkigt. Jag insåg inte hur mycket det regnade förrän jag var på väg ut för att rida, men jag fullföljde mina planer ändå. Jag störs egentligen inte så mycket av regnet, men kan jag vänta tills det slutat är jag förstås glad.

Blidur stod självklart allra längst ner i hagen och hade inte alls någon lust att komma. Jag hade med mig visselpipan och blåste lite i den och alla hästar såg alldeles förskräckta ut och undrade vad jag var för något konstigt som lät så.

I stallet sedan borstade jag inte av Blidur utan jag torkade av honom med handduk för han var så himla blöt. Ändå var han ganska torr på kroppen, det mesta lägger sig ju i den yttersta pälsen. Det är bra med mycket päls!

Sadlade och använde min nya pad som jag köpte på Tradera häromdagen. En sån där vanlig svart antiglidpad med ventilationshål i. Den kändes rätt tjock och bra. Fick hjälp upp av Matte och så gav vi oss iväg.

Vi red bort till backen vid järnvägen och tillbaka och vi hade tempo hela vägen i princip, mest tölt, lite trav och galopp. Några små korta skrittpauser för att jag skulle hämta andan blev det oxå, men som sagt, vi höll igång rätt bra. I allén här gick Blidur och ruskade på huvudet en massa men förutom det så skötte han sig mycket bra idag. Trevlig och kul att rida!

Hemma igen så fick han torka lite med fleecetäcke på sig och vi visselpipstränade lite. I princip "Blidur!" - "Blås i pipan"  drog i grimskaftet och så när han kom fick han godis. Det ska nog gå snabbt att lära honom det där det tror jag. Han är ju en av världens största gottegrisar.


Visselpipsträning

Den här veckan ska jag lära Blidur något nytt har jag tänkt mig! För att göra en lång historia kort så kan jag inte vissla speciellt högt och jag har nu fått en visselpipa av pappa, så nu ska jag lära Blidur att komma när jag visslar på honom! Det kommer gå åt en del godis, men det kan det ju faktiskt vara värt om jag slipper gå så långt för att hämta honom när jag har ont i lederna. Jag tror nog att han kommer att vara rätt lättlärd när det har med belöning med godis att göra.

Kan era hästar något sånt där specialknep?

Torsdag

I dag har Blidur blivit riden av medryttaren, både ut och lite på banan. Blidur var lite trött tydligen, men han har gått hela veckan, så det är ju förståligt. Praktikanten red honom igår och i förrgår och allt hade gått bra.

I dag kom ridbyxorna som jag ropade in på Tradera! Och de passade jättebra! Det är ju alltid en stor chansning att köpa via nätet utan att kunna prova innan, men det blev ett lyckat köp. Om jag har riktig tur behöver jag inte ens sy upp dem vilket jag ofta annars behöver göra. Jag avskyr att ha för långa byxor som blir leriga och blöta nertill annars.


Man blir ju glad







Lösgörande arbete i skogen

Idag har jag och Blidur tagit oss en tur i skogen. Jag töltade bort till asfalten och där svängde jag in i skogen. Blidur var lite vinglig i tölten och ville inte riktigt framåt utan var lite mer tveksam, men ja, vi kom dit vi skulle iaf. I skogen skrittade jag runt. Gjorde små volter runt träd, red åttvolter över ett nedfallet träd, red upp och ner för små kullar, gjorde halter och flyttade åt sidan. Sedan red jag ut på grusvägen igen och töltade hem. Blidur skötte sig bra och var rätt trevlig tycker jag.

Efter ridturen borstade jag av honom noga och sedan fick han gå ner i sin blöta hage igen, så jag gissar på att han är en lerig häst nu igen.

Missa inte hästfesten i Globen

En stor hästfest som man inte vill missa är ju Stockholm Horse Show som i år går av stapel 27-29 november. Och dit ska vi i år! Vi hade sån tur att pappa och mamma vann biljetter dit i deras lokaltidning och så fick vi dem! Tack!

Jag har varit i Globen och tittat några gånger förut. Försökte komma fram till hur många gånger det var, men lyckades inte. Första året var jag där med mitt ex och vi bodde på hotell har jag för mig. Kanske var vi där något år till. Sen var iaf jag och Matte där 2003, det var helgen innan jag var tvungen att avliva Lilla O. Jag köpte ett sånt fint vintertäcke till henne, som hon bara hann prova. Jag minns något år då Lotta, hennes ex och Johanna var med. Biljetterna råkade tappas på tågstationen i Eskilstuna, men som tur var så hann vi få tillbaka dem eftersom det upptäcktes och byttes tåg. Ett år åkte vi med Annelie och en vän till henne körde uppe i Sthlm. Ett annat år mötte vi Annelie med några vänner som var uppe i Sthlm för en festhelg med allt vad det innebar. Och något år åkte vi tillsammans med Lotta och ett ex och det var världens snöoväder när vi åkte hem på natten. Det året skulle vi även flytta dagen efter, Anna hade varit barnvakt åt Jonathan och fått jaga honom runt i lägenheten för att han skulle ta på sig pyjamas. Ett år var Nico med på mässan och vi träffade min dåvarande chef där. För att inte tala om året som vi vid tunnelbanestationen mötte min gamla ridlärare från Katrineholm. Eller det året som Jonathan var med, och han började städa bort skräp i hela foajén!

Ja jisses, vilka minnen jag fick nu när jag började tänka på allt! Hur som helst, att vara i Globen och titta på hästar och få julstämning är verkligen något alla borde prova på, hästintresserade eller inte!



Ridit en sväng i regnet

I dag har jag och Blidur varit ute i regnet och ridit. Det är konstigt, när man väl håller på, då känner man det inte, utan det är sen när man kommer in som man inser att man blivit blöt.

Blidur stod förstås längst ner i hagen och jag klafsade ner i gummistövlar och hämtade honom. Det är så himla blött nu! Jag tog in, torkade honom så torr som det gick med handduk, sadlade och tränsade på och gav mig ut en liten sväng. Det höll på att skymma så jag snabbade mig på ut.

Blidur försökte sicksacka sig fram lite med mig med i allen men så länge jag var bestämd på att vi skulle framåt och ingen annanstans så gick det bra. Vi töltade och travade bort mot Nybygget. Jag hade tänkt vända vid vändplanen strax innan, men vände lite tidigare eftersom det åkte omkring några crossar en bit bort. Det var ju lite småmörkt ute så jag ville inte möta dem. Så jag red ner i skogen och tog stigen tillbaka. På hemväg provade jag lite galopp och red galopp-stopp-tölt-galopp-stopp bara för att testa honom så att han inte skulle försöka dra iväg och det fungerade bra, han lydde mig.

Skrittade sedan av honom på gården här hemma och nu står han inne och torkar lite.

Godnatt hästarna


Jag och Matte har nyss varit ute och godnattat hästarna. Det är så härligt att lyssna på alla nöjda hästar som tuggar i sig sin mat.

Jag var på en konstutställning för ett tag sedan tillsammans med min keramikgrupp och den handlade om öron och ljud. Man fick skriva sitt favoritljud i en bok och jag skrev just det, hästar som äter sin mat.

Har ni något sånt favoritljud vad det gäller hästarna och stallet?



Uteritt

I dag har Blidur blivit riden ut av medryttaren! Jag var med ut i stallet när hon var här. Hon red ut på honom och det gick bra! Det blev två vändor ut och andra gången var väl Blidur lite sur över att behöva gå ut igen så han sicksackade sig fram genom allen, men medryttaren skötte det bra så de kom framåt! I galoppen sen hade han försök bestämma lite själv och dragit iväg en bit, men kontrollen återtogs av medryttaren. Jätteskönt att det funkar bra! Blidur brukar ju kunna vara lite testig sådär, men det går över rätt fort.



Torsdag

Idag har Blidur blivit aktiverad av medryttaren! Jag var inte hemma, men fick hälsning om att allt gått bra!

Nu blir det lite vila för mig i sängen ett tag, ska kolla på lite avsnitt av Criminal Minds tänkte jag!

Keramik med hästtema

I dag har jag inte gjort mycket nytta eftersom jag har haft ont och varit så trött. Jag var iväg på min keramikkurs på förmiddagen och sedan har jag mest tillbringat dagen i sängen kollandes på datorn och tvn.

Funderar på att försöka göra mer hästrelaterade saker i keramiken, fastän det är svårt och pillrigt. Får tänka ut något fint! Förra terminen gjorde jag detta med hästtema.


Två stycken likadana hästar men med olika glasyrer. Här är de inte brända ännu. Hästen kommer från loggan till SM för islandshästar 2008, och är gjord av Eva Lind som även gjorde loggan till årets SM. Jag älskar den hästen, på loggan, så vacker, kraftfull och underbar!



Det blev även en häst på pinne i rakulera. Jag blev nöjd, men usch så pillrigt det var och så länge jag höll på!

Jag har tänkt att jag ska fixa bättre bilder på mina skapelser någon dag, men än så länge har det inte blivit av.



Fyndat lite på Tradera

Usch så ont jag har i kroppen nu! Har ju dels ridit och innan dess gjorde jag mitt träningsprogram på pilatesbollen, så det hänger väl kanske ihop med det. Ska strax lägga mig på spikmattan uppe i sängen och hoppas på att det känns lite bättre.

Har suttit och passat på en auktion på Tradera nu gällande ett par ridbyxor! Och se där, jag la det högsta budet! Nya, helskodda byxor för 309 kr plus frakt! Likadana byxor som jag häromdagen funderade på att beställa från Hestbolaget för 450 plus frakt, men inte gjorde. Så nu känner jag mig nöjd!

Jag gillar Tradera! Var brukar ni fynda?




Dubbelpass

Idag har Blidur fått motion både för och eftermiddag. Medryttaren var ut på förmiddagen och markarbetade honom lite från marken och det gick bra! Han lyssnade fint på henne fastän de inte känner varandra än.

Jag lät sedan Blidur stå kvar här uppe i en hage eftersom jag blev lite ridsugen, så nu på eftermiddagen red jag och fick sällskap av Johanna på sin häst. Vi red bort mot järnvägen och vände där. Lite blandat i alla gångarter. Blidur var lite fräck ibland när vi kom på efterkälken, vid en backe där vi tänkte galoppera så kastade han sig iväg i galopp innan jag sa åt honom att göra det. Sedan när vi väl galopperade, efter att jag sagt att vi skulle det, så bjöd han på rätt bra framåt. Det tyckte jag att han gjorde för det mesta idag faktiskt och det är skönt! Vi tränade lite på tölt-stopp vilket är en övning som jag gillarl

Jag provade en annan sadelgjord som jag har först eftersom den andra ibland känns lite kort, men den var för lång. Min 50 cm gjord fungerar ändå rätt bra nu har jag kommit fram till, så det får vara så. Bara man väl får in den i spännet så går det rätt bra att dra den och sedan kan man dra rätt många hål.

Den andra, för långa gjorden, åker ut på Tradera, jag har lite auktioner uppe nu och fler ska upp. Här kan man se och köpa! Än så länge är det inte så mycket hästsaker, men mer ska ut!

Kanske något att satsa på?


Har ni någonsin sett en kamel som blir dressyrriden? Som kan göra skänkelvikningar, galoppombyten och en massa mer saker? Den här videon är helt otrolig!






Önskar

Häromdagen frågade mamma vad jag önskar mig när jag fyller år och då hade jag ingen aning alls! Nu har jag kommit på det! Jag önskar mig pengar att antingen rida lektioner för eller köpa hästprylar typ ridbyxor och annat sånt där som man aldrig kan få för mycket av!

Jag gjorde ett litet kollage här med saker som jag gärna skulle köpa från Hööks!










Jag gillar Youtube

Här är en sån fin reklam!




Ingen hubertusritt för oss i år

På söndag skulle vi ev ha varit med på Hurbertusritten som Asphults stallklubb Djörfi ordnar, men nu när Blidur blev vaccinerad så ska han vila så det blir inget för oss i år.

Förra året var vi med. Sussie körde dit Blakkur, Blidur och mig och så red vi hem till oss där vi fikade. Sedan red gänget tillbaka till Asphult men vi var ju kvar eftersom vi redan var hemma.

Hittade lite bilder från dess!





Samling på Asphult


Framme på Ringsdal


Jag och Blidur här hemma i en hage där vi letade efter rävsvansen


Vaccinerad Blidur och dyr auktionshäst

Nu är Blidur vaccinerad! Veterinären dök upp till slut och jag tycker att han är så trevlig och bra! Blidur skötte sig jättebra, reagerade inget alls på sticket. Matte tog upp Blidur i en liten hage här i morse och såklart passade han på att rulla sig ett antal gånger, så det var en mycket lortig häst, som till slut blev ganska ren.

Breeders Crown
arrangemanget inne i stan var helt ok! Mycket folk var det. Vi kollade runt lite först och kollade sedan på auktionen. En häst gick för 780 000 kronor! Jag googlade lite och kollade och visade sig att både den och några andra köptes tillbaka av kretsarna som var med och ägde dem vid RixAllsvenskan.


Sanity kostade 780 000 kronor!



Väntan på veterinär och travaktiviteter i stan

Sitter här och väntar på veterinären som ska vaccinera Blidur. Han skulle komma på förmiddagen, så vi får väl se när han dyker upp, klockan är kvart i ett nu och jag har inte hört något än.

När veterinären har varit här ska jag möta Lotta och sedan ska vi in till stan och kolla lite på aktiviteterna kring Breeders Crown som avgörs i morgon på Sundbyholm. De har lite mässa, föreläsningar och hästauktion. Säkerligen tipspromenad med för det hade de förra året. Då vann jag, men var för långsam fram, så de ropade upp en annan som vann varma sköna stallkläder. Jag är inte alls bitter, nej nej. ;) I år får jag ha en kurir utifall att det skulle ske igen.


Även de små kan men är inte så snabba


Är inte den här reklamen en av de roligaste som finns?







Provat sadeln ännu mer

Idag velade jag lite om när jag skulle rida. Antingen direkt efter yogan vilket skulle innebära stress och ingen mat, eller oxå senare vilket då skulle betyda att det var mörkt. Men jag valde mörkret och det är jag glad för!

Hade först ett sjå att hitta min häst! Jag och Jonathan traskade ner till hagen i mörkret. Det kom snö så lite ljusare blev det. Men inte såg jag någon svart häst. Jag letade och ropade. Hade en dålig ficklampa med mig. När jag ringde Matte så sa han att de hade tagit bort delningen mellan hagarna, så nu gick de i en större hage och då insåg jag att det var Blidur eller Hrannar som jag såg när vi gick nedåt, bara det att jag inte visste att de gick i den hagen. Så typiskt! Lokaliserade sedan hästarna och så klart var den som stod närmast Hrannar, så jag fick traska en bit till till Blidur.

I stallet så hjälpte Jonathan mig att borsta och sedan provade vi mitt vintertäcke som jag hade till Lilla O. Det var stor, men går att ha så det blev jag jätteglad över! Både över att jag slapp köpa nytt och att han kunde ha just det täcket. Det är ju så många fina minnen. Det är storlek 145, så det är ju stort, men ska nog funka. Jonathan fick kratsa hovarna, prova att lyfta hov själv och jag visade honom hur man spände fast täcket och han var faktiskt intresserad och tyckte att det var skoj!

Jag la sedan på sadeln och provade lite om var den ligger bäst och sådär. Tycker att sånt är så svårt! Försökte känna bogbladet. Hade schabrak till först, men det gjorde inte det hela lättare så det tog jag bort. Sadelgjorden är precis, ska se om jag kan hitta en lite längre, kanske. För att spänna den först måste jag dra ut den på yttersta hålet, men sedan, när jag ska rida, kan jag nog dra in den iaf 2-3 hål på båda sidorna.

Red sedan på banan och det gick bra, trots mörkret. Jag är inte så van att rida i mörker alls, eftersom jag är hemma dagtid och mer eller mindre alltid har varit och på förra stället var det så dålig belysning så det blev inte ridning på kvällarna då heller. Men det ska jag vänja mig med nu tänkte jag.

Blidur kändes iaf hyfsat framåt och var trevlig. Vi red i alla gångarterna och traven (och skritten då) var väl den som funkade bäst. Fick till lite tölt ibland som kändes bra. Galoppen funkade rätt bra den med förutom att han bröt av någon gång. Hyfsad i sidvärtsrörelserna oxå.

Jag gillar sadeln jättemycket iaf, den känns skön att sitta i! Tror att den kommer att ligga bättre när han går ner i vikt, känns som den är lite i bakvikt nu. Ev kan vi ju knacka ut koppjärnet lite oxå, det pratade sadelutprovaren om. Det känns stor skillnad i att sitta i den om man jämför med den bomlösa! Mycket stor skillnad! Ska fota den i morgon och lägga ut den på annons tänkte jag. Ingen som läser det här som letar bomlös eller vet någon som gör?

Lite bilder från dagen kommer här!



Blidur och sadeln


Jag, Blidur och sadeln


Blidur med Lilla O:s täcke, varmt och skönt!


Jonathan och Blidur gosar


Lite miljöträning, Matte bytte däck på min bil så det fick Blidur hänga med ner och kolla på




Yes!

Nu är jag och Blidur ägare till en Wintec dressyrsadel! Jag är så glad! Vi testade först en Globus Clic, men dessvärre var den lite för dyr för min plånbok. Jag känner mig jättenöjd med Wintecen, det var sån jag kollat på tidigare och den kändes bra att rida i. Jag hoppas att den passar Blidur bra och att han trivs bra i den. Det blev det vita koppjärnet som är storlek extravid och eventuellt kunde vi knacka ut det lite. Förhoppningsvis får Blidur snart mindre mage och då kommer den att ligga jättebra på honom. Jag köpte sadeln via Karin Åberg, som har sidan http://www.sadlar.se

Jag passade på att städa lite bland mina grejor medans jag väntade på sadelprovaren. Testade några täcken på Blidur som jag inte provat tidigare och sådär. Matte var med mig i stallet och förstås kom Amiga och var så himla till sig över att vi var i stallet och inte hemma. Jamade som bara den och höll på!

Nu är det duschen som gäller och snart är det sovdags, det har varit en lång men mycket bra dag! Att hitta medryttare och sadel på samma dag, det är bra! Dessutom har jag bokat tid till vaccination av Blidur, så på fredag kommer veterinären och fixar det!


Min nya sadel!


Amiga sällskapade med oss i stallet och hälsade på Blidur





Hittat medryttare!

Det verkar som om jag har hittat mig en medryttare! En tjej från grannstallet var ute idag och pratade med mig och Blidur och red honom och det verkar jättebra. Precis vad jag har letat efter! Det är ju så viktigt att det känns bra, för alla inblandade. Tack Sussie för tipsandet! ;)

I går blev Blidur riden av praktikanten här på gården och det hade gått bara bra! Skönt!

I kväll kommer sadelutprovaren hit, jag längtar så efter en ny sadel! Skriver mer när hon har varit ute.


Så vackra bilder

Häromdagen hittade jag en länk till otroligt fina hästfoton som jag bara måste tipsa om! Fotografen heter Ulrika Forstedt och här kan du se ett bildspel med så fina bilder så att man nästan dör.



En liten sväng barbacka

I går var det fullt med folk här på gården, eftersom Idunn hade sitt höstmöte här! Det är inte var dag det är ett femtiotal personer här inte, kul med lite sånt!

Det blev en mysig dag tillsammans med Blidur igår. Tog in honom, borstade och myste. Jag tänkte rida sedan när Matte kom hem, men det dröjde lite så då gick jag ut på ridbanan och longerade Blidur lite. Tog det rätt lugnt, mycket skritt, halt och sånt. Lite trav och lite galopp blev det oxå.

Senare när Matte kom hem så red jag Blidur. Jag vill helst inte rida när jag är helt ensam på gården, utifall att något händer. Jag red barbacka, först lite på ridbanan i skritt, trav och tölt. Sedan red jag ner till slutet av rakbanan och tillbaka och runt lite här på gården. Det var riktigt mysigt! Han var så varm och go. Men ack så ont det gjorde i mina ben, musklerna stramade! Tror att Blidur blivit lite rund och mina muskler lite stela.

I dag har jag bara pratat med Blidur i hagen. Han och Hrannar höll på och busade en massa, det är bra det att Hrannar motionerar Blidur, jag såg dem till och med springa. ;)

I dag var vi på Hööks och jag gick och kikade lite på ridbyxor. Tanken slog mig igår efter barbackaritten då mina ridbyxor helt enkelt var så smutsiga så att det bara var tvätten som gällde för dem, att det kan vara bra med ett par till. (Att jag då visserligen har minst fyra par till, längst in i garderoben, bör vi glömma för tillfället. )

Provade dessa, men min storlek fanns inte i den färgen jag ville ha just idag, svart, så det blev inga. Eventuellt så beställer jag från nätet, eller så avvaktar jag lite och provar fler på andra ställen. Var rekomenderar ni att man köper billiga och bra jodhpursridbyxor?



Helskodda byxor från Hööks


RSS 2.0