Hej igen

Ok, nu har jag varit sådär dålig på att uppdatera med om vad vi gör! För tillfället är jag i Sthlm och har varit barnvakt, så jag har inte gjort något med Blidur sedan i helgen. Dock så har Conny haft fri tillgång till honom under veckan, så det är nog mycket möjligt att Blidur har fått röra på sig ändå.

Jag red Blidur en sväng i helgen. Han fick sig först en barbackatur av Conny ut i skogen. Först hade han inget spö med sig och det kan behövas på Blidur, speciellt när man är ny på Blidur och man ska rida ut själv. Så det red han in i stallet och hämtade och sedan gav de sig iväg ut. De kom hem i ett stycke så det hade nog gått bra för dem.

Jag red ut lite senare på Blidur och pulsade lite i snön. Blidur var jobbig på vägen bort från stallet, inte så att han bråkade, men han ville gärna gå sicksack, hoppas på att kunna få bestämma vägen själv och lite sånt, men han gav med sig mer och mer ju längre vi kom. Vi travade en del i djupsnön och skrittade lite i terängen i skogen där det var mer snö. Väl hemma igen så skrittade jag av Blidur i trädgården, bra ställe med mycket snö och dessutom plan mark. Och inte är det nertrampat där sedan innan heller.

Jag har ju fått rapporter nu om att det kommit en massa mer snö, så nu längtar jag efter ännu fler mysiga ridturer i snön!

Gillar ni att rida när det är mycket snö?


Blidur har fått en ny kompis

Idag har Blidur blivit riden av C som jobbar här på gården! Vi har pratat om det nu ett tag och nu blev det av! De red ut tillsammans med Johanna som red en unghäst. Allt hade gått bra och Blidur hade fått springa lite. Förhoppningsvis vill han rida fler gånger, det är ju jättepraktiskt eftersom han ändå är här på gården så mycket.

Min medryttare som jag hade har slutat nu pga tidsbrist, så det här är verkligen bra! Antagligen ska han rida Blidur o morgon oxå och så ska jag rida i helgen har jag tänkt.




Jag har alla hästar hemma

Jag har sedan länge varit helt frälst i ATGs och V75s reklamer på tvn! De fångar verkligen det där underbara och att hästar ger allt, för det gör de ju!

Senaste reklamen ser ut såhär och är inspelad i Spanien.




Här kan man se hur inspelningen gick till, jätteroligt att få se det, det kan inte vara lätt!



Ridit lite

Jag har inte mått så jättebra idag, var ett tag lite orolig över att få någon form av magsjuka eftersom magen känts konstig och syster yster fick det efter att jag åkte hem därifrån. Jag har iaf klarat mig och det är väl bara något  vanligt magont.

Tog mig iaf i kragen och gick ut i stallet och red sedan en liten snabbis. Var på banan och jobbade bara i skritt. Det gamla vanliga, se så att allt fungerar, start och stopp, förflyttning åt sidan, svänga osv. Det kändes bra iaf och vi gick in rätt fort igen.

Borstade sedan honom noga och redde ut man och svans ordentligt med hjälp av lite pälsglans.

16:e januari

I dag har jag och Blidur jobbat lite! Det har ju varit lugnt nu ett tag, men jag hoppas att vi kan komma igång nu igen! Jag håller fortfarande på att funderar på det där med mål, delmål och träningsplan. Hur gör ni läsare med era hästar, har ni någon plan och några mål?

Matte var snäll och hämtade Blidur åt mig i hagen idag. Jag hade förväntat mig en rund boll med tanke på all mat, men han verkade inte direkt ha gått upp i vikt. De rör sig ju en hel del i hagen, mellan maten och vattnet om inte annat.

Löslongerade honom sedan på banan. Jag delade av banan men det blev lite för smått nästan, det ligger en stor snövall på kortsidan så jag tänkte inte på att en bit av banan försvann. Det blev iaf spring för Blidur i alla tre gångarterna. Galoppen ville sig inte så mycket, men jag tror att det kan bero på att banan blev lite tight. Han fick till en jättefin trav istället när jag drev på honom för galopp. Jisses, han har det i sig bara han vill. Den traven skulle jag vilja se oftare!

Här nedan är en bild som jag tog idag med min halvdåliga mobilkamera. Visst är han rätt ok i hullet? Betänk oxå att han har en massa lång vinterpäls.

På tal om mobiltelefon, när jag släppte honom i hagen så gick han ner och drack och kom sedan och pratade lite mer med mig. Jag tog fram mobilen för att ta kort på honom, och han uppfattade det förstås som godisdags, plockande ur fickan och hålla något framför honom, så han höll på att bita tag i hela telefonen. Han bet till precis i kanten på telefonen. Kanske inte konstigt att min telefon går sönder ofta! ;)





Första för i år

Just nu har jag och Blidur lite vila! Det beror iofs mest på vädret och hälsan och är egentligen inget planerat eller eftersträvat. Men men, nu är det så.

Jag är för tillfället hos syster i Sthlm och har firat lilla Paola som fyller ett år idag. Jag ska under dagarna här läsa lite intressanta hästböcker och fundera lite på planen och målet inför våren och i år för Blidur och mig.

Blidur mår iaf bara bra och trivs bra nere i lösdriftsflocken där han går med ston, föl och unghästar. De har fri tillgång på mat, så jag gissar på att han är mycket lycklig och att magen växer igen...

Eventuellt ska min medryttare hoppa av pga tidsbrist, så eventuellt så letar jag efter en ny medryttare. Vet ni någon som kan tänkas vara intresserad?


RSS 2.0