30/4

I dag har Blidur fått vila. Jag har inhandlat flugspray och flugtäcke, så nu är vi redo inför sommaren!

29/4

Idag bestämde jag mig för att köpa Blidur! Han var ju inte hundraprocentigt ren på besiktningen, men ja, som veterinären sa, som helhet är han en bra häst. Så jag hoppas att det blir bra!

Jag har gosat lite med Blidur idag och så red jag honom, på ridbanan. Ska snart ge mig ut på en liten liten tur ut, men jag vill vänta lite till. Jag red mest i skritt, men även lite trav och tölt. Vi dressyrade lite i skritten. Gjorde volter med enbart vikthjälperna, serpentinger, skänkelvikning, öppna och lite sånt där. Blidur skötte sig bra och var trevlig!

Har väldigt ont i kroppen nu men jag vet inte riktigt varför, men det går väl över!

28/4

Ja, då var Blidur besiktigad! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det var inte jättebra, men inte jättedåligt heller. Så nu ska jag klura tills i morgon!

Blidur skötte sig i alla fall väldigt bra och veterinären tyckte att han var en trevlig häst! Han tyckte att han inte fick bli tjockare, så ja, vi får väl se hur det ska gå!

På kvällen, efter att vi hade ätit, så löslongerade jag och Matte honom på ridbanan i alla gångarterna. Eller nä, inte i tölt, men skritt, trav och galopp. Blidur verkade tycka att det var kul! Det var jätteroligt, Matte ropade på Blidur för att han skulle komma till honom, och plötsligt kom två katter rusande till honom istället på ridbanan! Mycket rart!


Böjprov fram


Böjprov bak


"Ja kom då" ropar Matte, och Amiga kommer springade


Strax där efter kom även Pixel, men Blidur stod kvar och tittade på honom

27/4

I dag red jag Blidur på ridbanan. Longerade först för att se lite hur pigg och så han var. Red i skritt, trav och tölt och det gick hyfsat. Han är hyfsat framåt, men tar gärna halvhalterna som en ursäkt för att sakta in.

Gick sedan promenad, i skogen och på grusvägen. Ett litet bråk hade vi, men för övrigt fungerade han jättebra. Vi nötte en del på det att han ska gå i min takt, att han inte ska gå förbi mig och lite sånt och det gick väldigt bra efter en stund.

Vila

I dag har Blidur fått vila och jag har gjort lite nytta på annat håll i stället. Jag var i hagen och pratade med Blidur men han bara åt och lyfte inte ens på huvudet för att prata med mig tillbaka. Jag hoppas att veterinären ringer i morgon så att vi kan bestämma tid för besiktning!

25/4 tömkört

I dag har Blidur fått förena nytta med nöje! Han har fått beta gräs i diket utanför vårat hus och vid kanterna vid huset och altanen! Han trivdes mycket bra med det!

Jag har jobbat honom lite i tömkörning idag på ridbanan först och sedan ute. På ridbanan höll vi på i skritt och trav, lite volter och sådär. Gick rätt bra, han är ju så lyhörd.

Sedan gav jag mig på att gå runt travbanan med honom när jag tömkörde. Matte fick följa med som säkerhet. Det gick jättebra! Inget bråk alls! Det tar sig!

Blidur fick sedan en hink med morötter och b-vitamin! Såå gott med b-vitamin tyckte han inte det var, trots att han är en gottegris som äter allt. Men men, han slickade i sig det till slut iaf!





Besök




Det han är bäst på






24/4

En helt slut tjej, det är jag det!

I dag har jag ridit på ridbanan och det gick rätt bra. De andra hästarna gick in så jag blev lite orolig över att Blidur skulle reagera på det, men han gnäggade bara lite och skötte sig. Jag red i skritt, trav och tölt. Hade sadeln för första gången, eftersom den har varit utlånad tidigare.

Efter ritten så sadlade jag och tränsade av och vi gick en promenad. Jag hade med mig spö ut och jag behövde bara vifta med det i luften lite när han tvekade för mycket. Gick riktigt bra, förutom en explosion med lufthopp. Vi gick först på vägen, sedan stigen och sedan i terrängen. Jisses så trött jag är! När vi var på väg tillbaka och gick på travbanan så kom det en bil bakom oss på andra vägen och jag la fokus på den och tittade, och då hoppade Blidur upp i luften, sånt där trams. Jag skällde på honom och så gick vi vidare.

Gick sedan in och borstade honom och sedan fick han gå ut i hagen till sina kompisar och väl där firade han med att rulla sig. Det är skönt att vara häst!


23/4

Trött, tröttare tröttast, det är jag det.

Var uppe vid sju i morse och ringde till veterinären, som jag faktiskt fick tag i. Han kunde dock inte boka in någon tid den här veckan, så han ska ringa mig på måndag eller tisdag. Hoppas han gör det bara. Jag vill ju inte vänta hur länge som helst, eftersom besiktningen är ganska avgörande.

I dag har Blidur visat lite blandade sidor. Jag och Jonathan gick ut och gick med Blidur och till en början gick det bra. Planen var att gå lite längre än förut. Men sedan kom V förbi och red på vägen, när vi gick på stigen, så då blev Blidur stressad över att se den hästen i full karriär. Så då gjorde han något sånt där skutt och snurrade runt lite. Han var sedan stressad och gåpåig under resten av promenaden. Inget direkt bråk, men jobbig var han.

Longerade honom sedan på ridbanan så att han fick springa av sig lite energi. Det är en fröjd att longera honom eftersom han är så lyhörd! Väldigt väldigt lyhörd. Önskar bara att han kunde vara likadan när man är ute och går, men med lite tid så kanske.

Lät honom beta lite sedan i diket brevid huset och det tyckte han förstås mycket om.


22/4

Idag har jag faktiskt provat på att rida! Med barbackagjorden, eftersom en tjej lånar sadeln för att prova. Det gick bara bra och Blidur skötte sig bra! Jag red visserligen bara några varv i skritt, men det var lagom för att känna på lite.

Efter ridturen gick vi promenad, och denna gång gick vi rakt fram istället för att svänga där vi brukar, och in på en skogsstig. Blidur stannade och tvekade ett tag men gick sedan. Inget bråk idag heller. Skönt!



Dålig bild, men ja, jag rider. :)

21/4

I dag har det varit kallt och grått och jag har inte haft någon inspiration till någonting alls. Jonathan har varit hemma och varit lite sjuk.

Men nu på kvällen gav jag mig ut och tog in Blidur som stod längst bort i hagen och snabborstade honom och sedan körde vi lite på ridbanan. Först lite "följa john", stanna, svänga, backa utan grimskaft och sedan fick han trava och galoppera lite lös. De har delat av ridbanan med ett rep för såna här tillfällen och det är jättebra för då behöver man inte rusa ihjäl sig för att hålla igång hästen. Sedan fick Jonathan leda runt honom lite och det gick bra det med.

Sedan tog jag ut Blidur på promenad, runt travbanan igen. Sist blev det ju inte så bra men nu är jag så stolt över honom! Han stannade och tvekade ibland, men då lät jag honom fundera ett litet tag och sedan sa jag åt honom att gå. Så vi gick runt hela utan några problem eller bråk! Så skönt, han behöver nog bara lite tid och ledarskap.

Jag var uppe med tuppen i morse förresten och försökte ju få tag på veterinären, men icke. Upptaget hela tiden och då ringde jag nästan konstant hela telefontiden. Typiskt! Jag ringde lite senare och lämnade tid på telefonsvararen, så får vi se om han hör av sig.

20/4


I dag har hästapållen skött sig riktigt bra!

Jag tog ut honom på kvällen och in och borstade. Jonathan var med och hjälpte till och var engagerad och pratade med Blidur. Mycket rart!

Jag longerade sedan Blidur på ridbana i alla gångarterna, nåja, inte tölt, och det gick bra. Han är ju så väldigt lyhörd sådär.  De andra hästarna gick in men Blidur brydde sig inte alls om det. Lite konstigt med tanke på gårdagens stress över att vara ensam.

Jonathan fick leda runt Blidur lite sedan, träna på start och stopp och svänga. Det gick riktigt bra och Jonathan lyckades ganska ofta hålla Blidur från gräset, vilket inte alltid är det enklaste annars.

Jag ringde vetten för besiktning i morse, men det visade sig att jag hade missat telefontiden, så det blir nytt försök i morgon bitti. Tidigt.






19 april 2009 söndag

I dag var första dagen hemma med Blidur. Jag tog in honom på förmiddagen i ett vad han trodde tomt stall, så han var lite nervös och gnäggade och ville inte stå still. Det var andra hästar inne i stallet men han såg dem inte eftersom de var längre bort.

Jag gick sedan en liten promenad, först runt lite på gårdsplanen och tittade på saker som ändrat sig sedan han flyttade och sedan gick jag runt travbanan. Det gick väldigt bra till en början, tills vi var i partiet där inga hästkompisar fanns. Jisses. Jag var nära att tappa honom och han skuttade runt. Jäkla häst! Jag var så arg på honom! Vi tog oss iaf hem i ett stycke både han och jag. Kändes lite hopplöst där ett tag, men o andra sidan, han borde få landa lite mer innan jag utsätter honom för sådant. Tanken är ju att jag ska rida ut själv på honom sedan och just idag kändes det väldigt avlägset, men det får bli ett första mål helt enkelt.

Tog in honom igen på kvällen och borstade och då var han en helt annan häst eftersom han hade hästkompisar i stallet. Stod och sov i gången. Borstade bort en massa vinterpäls på honom! Sedan fick han gå ut till kompisarna igen.


Lite bakgrund

I går hämtade vi hem Blidur och nu i veckan ska han besiktigas innan köpet blir ordentligt klart. Han stod ungefär 10 mil bort så det tog sin lilla tid men allt gick bra. Jag körde hela vägen hem och det gick bra, även om det var länge sedan jag körde släp med häst i.

Blidur och jag känner ju varandra sedan tidigare då min granne ägde honom. Jag red honom mycket då men så såldes han men blev nu till salu igen och jag är mycket glad över att han nu antagligen blir min. Det trodde jag aldrig!

Blidur är en snäll herre som inte gärna gör så mycket i onödan. Att äta tycker han mycket om. Nu går han på lösdrift tillsammans med sex andra hästar och ihopsläppet gick bra. De sprang lite och sedan åt han mest, ungefär som väntat.

Presentation

Maris
30 år gammal
Bor på landet utanför Eskilstuna på en stor hästgård
Sambo med Mathias och hans son Jonathan och våra två katter
Reumatiker och har höftledsprotes
Ridit mer eller mindre hela livet
Blidur är min tredje egna häst, har haft halvblodet Lilla O och shettisen Belinda tidigare


Blidur från Väshult
Valack
13 år gammal
Islandshäst
Fyrgångare
Flyttade till mig den 18/4 2009



Bilden är tagen den 18/4 när vi skulle hämta hem Blidur


RSS 2.0