Tömkört

Idag har jag spenderat rätt mycket tid i stallet tillsammans med Blidur! Mysigt! Det blir lätt inte så när man bor såhär nära, konstigt nog. Ofta blir det att jag kilar ut till stallet, lite småstressad, typ under tiden potatisen kokar eller nåt sånt.

Borstade iaf Blidur riktigt noga. Lika dammig var han för det, men ja, så är det. Smorde till och med in hans hovar. Fick sedan hjälp av Matte att lasta Blidur, bara för att träna. Det gick väl sisådär. Han gick på rätt bra, utan lina, men började backa, och så gick haken på grimskaftet sönder. Han kastade sig inte eller så, men ja, tröck på rätt bra bakåt, så haken gick isär på något sätt. Så då var Blidur lös och det var ju inte alls så jag hade tänkt mig det hela, grrr! Nåväl, fast med honom och så försöka igen. Och nu ville han inte på. Gick på sidan och höll på. Dessvärre hade vi tagit longerlinan istället för grimskaftet så det gick inte att använda den. Men, det kom en till kille så han och Matte stod på varsin sida om Blidur och då gick han på. Han fick sedan stå i transporten ett litet tag innan jag tog ut honom. Så ja, det var väl ingen lyckad lastningsdag direkt, så typiskt att grimskaftet gav med sig. Hoppas att han inte lägger sig till med sånt, att backa/kasta sig bakåt...

Tömkörde honom sedan en sväng. Det var väldigt länge sedan sist! Han skötte sig iaf ganska bra, förutom en liten tid när vi var inne i skogen. Varje gång jag gjorde halt så började han backa, alternativt studsa på stället. Förstår inte varför, vet inte vad det var han ville uppnå! Han skärpte sig ganska fort iaf. Tömkörde både på grusväg, på stig och en liten bit i terängen i skogen. På grusvägen tränade vi lite på sidorörelser och det gick väldigt bra! Jag tycker att sånt är så svårt annars, men idag så fattade han vad det var jag försökte få fram att jag ville. Dock så krullade han ihop halsen väldigt och blev väldigt låg/böjd i formen. Vi var ute i knappt 30 minuter.

Hemma igen så fortsatte jag att vara duktig genom att putsa lite läder, borsta ännu mer på Blidur och sådär.

Nu har jag ont i kroppen och är frusen, men jag är ändå nöjd med dagens hästaktiviteter!


Rört oss lite

Idag har jag varit hyfsat pigg! Vi var till Ikea och det tog iofs väldigt på krafterna, men jag är på benen iaf.

Var med o hämtade hem två hästar från andra sidan flyget idag innan vi åkte till Ikea. De små pållarna skötte sig bara bra, så det gick snabbt och smidigt!

På kvällen har jag motionerat Blidur lite. Han stod längst bort i hagen, uppe i skogen när jag kom ut, men jag hade sånt tur att han kom när jag ropade på honom, så jag slapp gå bort och hämta honom. Tog in honom och gjorde honom fin och sedan ut och löslongerade honom lite. Han var rätt pigg och skötte sig bra. Vi höll inte på så länge, mest bara lite för att få röra sig lite och kolla så att allt funkade. Han skötte sig bra i galoppen, i ena varvet bröt han knappt av alls tror jag och andra var han lite svårare i, men det gick ändå bra tycker jag, så det är jag nöjd med. Vi höll nog på max 20 minuter, inklusive uppvärmning och avskrittning, så det blev bara en snabbis.

Myste lite i stallet med honom sedan, borstade honom och tvättade honom omkring ögonen där han var lite geggig. Han är så mysig! Kan inte riktigt fatta att det är samma häst som jag höll på med för ett år sedan, men som sedan flyttade och som jag trodde att jag inte skulle se igen, som nu faktiskt är min häst! Underbart!

Kikade förresten lite på sadlar på Hööks idag, men det är ju så svårt att veta vad som är bra och dåligt och sådär. Har inte heller kollat upp riktigt hur mycket jag kan lägga på sadel, om jag ska köpa en begagnad eller ny osv. Drömmen vore nog en begagnad sadel i bra märke i fint skick i en lagom peng. Typ. Vet inte heller vilken modell jag vill ha, dressyr, island eller allround? Svårt är vad det är.



Krasslig igen

Det är ju så typiskt, igår mådde jag hyfsat, red och kände mig piggare. Sen fick jag världens huvudvärk och tillbringade natten sovandes på badrumsgolvet varvat med att kräkas. :( Idag har jag inte direkt mått illa iaf, men jag känner mig matt och slut. Jaja, bara att hoppas på att jag mår bättre snart!

Så länge får jag väl vara med och tävla om ett schabrak, det skulle Blidur bli mycket fin i! Hos Jeanette tävlar man om ett sådant!

Blidur tycker om att stretcha

Jag läser ju en massa bloggar och här hittade jag en hästblogg där man kan vinna fleecelindor och det skulle jag ju gärna göra, så det är jag med och tävlar om! Gör det ni med! Blidur skulle bli mycket tjusig i sånt!

Idag har jag och Blidur tagit oss en sväng på ridbanan! Jag red i skritt hela passet och jobbade med det gamla vanliga. Mycket mjukgörande, volter, serpentiner, öppnor, skänkelvikningar och sånt. Försökte att han skulle ha ordentligt med energi men det var det väl lite sisådär med faktiskt. Vi höll inte på så länge utan gick in igen när det kändes hyfsat.

Inne så stretchade jag hans ben först och sedan rygg och hals. Med hjälp av ett äpple kan nog Blidur göra vad som helst märkte jag. Hade jag bett honom skutta omkring på ett ben och göra piruetter så hade han nog gjort det! Efter att jag hade hållit äpplet långt ner mot golvet, mellan hans framben, så började han göra så fastän att jag stod där som vanligt och utan äpple. Lilla gubben! Precis så gjorde Lilla O förut, när jag tränade tricks med henne. Hon började buga i hagen för att hon ville ha godis! Och då hade vi ändå tränat rätt länge på det, men Blidur fattade fort grejen med att prestera och få belöning. Det var nog nyttigt för honom iaf, det knäppte flera gånger i både rygg och hals, så det där ska vi försöka göra lite oftare!

Han ser verkligen inte klok ut på den översta bilden! Ungefär som en riktigt rund gunghäst med en mycket konstigt byggd hals!









Rört lite på oss

Det är fortfarande stor stiltje här! Höstens alla aktiviteter har ju dragit igång och min energi är låg. Har iaf löslongeat Blidur några gånger, senast idag. Jag har minskat ner banan lite och jobbat mycket med att han ska hålla igång i galoppen tills jag säger något annat. Det har inte gått så bra när banan varit större, då jag helt enkelt inte kunnat nå honom när han saktat av. Att springa är ju inget som funkar med mina leder. Men nu har det iaf gått hyfsat!

Han har skött sig bra och varit ganska lyhörd. Vi körde även lite stretching idag med hjälp av ett äpple. Böja halsen mycket åt sidorna och töja lite och att böja ner huvudet mellan frambenen.


Ridit på en mycket tjafsig, men söt häst

Äntligen har jag gjort något vettigt med Blidur! Jag har fortsatt att känna mig hängig, sådär småsjuk, men aldrig något som bryter ut. Matte har legat däckad i halsfluss, men än så länge så har jag klarat mig från det. Hösten har dragit igång, med sjukgymnastik, yoga och keramik.

I dag red jag ut en sväng tillsammans med Johanna som red Byr. Vi red över på andra sidan och klättrade uppför i backen där den fina stenmuren finns. Det märktes på Blidur att han vilat i två veckor, han var så otroligt tjafsig! Lite tittig först, sedan när vi töltade så höll han på och slog med huvudet och ville in lyssna. När vi galopperade upp för en backe så försökte han sticka, först ökade han galoppen och lyssnade inte på min förhållning och sedan försökte han dra ner huvudet, men det fick jag stopp på. Inga såna fasoner här inte!  Även senare när vi töltade och travade så dummade han sig. En gång kastade han sig åt sidan och ofta ville han inte gå fram, alternativt gå fram för mycket. Han stressade sig när han kom efter Byr och höll på. Ville inte lyssna när jag sa åt honom att böja sig och sånt. Jäkla häst! Nåväl, positivt var iaf att han på hemvägen skrittade på riktigt bra. Jag blev även rätt glad över att jag kände sån stor skillnad på honom, för så här dryg brukar han inte vara annars.

I morse hade Blidur stått själv i en svälthage, och det var inte där han stod igår kväll, så han hade visst krypit under staketet, det var lite demolerat! Hur dum får man vara, ska man rymma kan man väl dra till en hage där det finns mycket mat väl? Han har ju ingen respekt för tråden när han går i diket, men det förstår jag eftersom det inte är någon ström där. Men att dra från vanliga hagen där det är ström, det får man inte. Så nu har Blidur fått på sig en tjusig grimma med lite ståltråd på, så försöker han dra idag hoppas jag att han blir hindrad.

Får se hur morgondagen blir, först keramik och sedan sjukgymnastik. Ska försöka löslongera Blidur eller nåt sånt så att han får göra av med sitt bus han har i kroppen.


Vilar

Nä, vi har inte gått under jorden jag och Blidur! Däremot så är jag lite krasslig och har varit bortrest, så det har blivit en viloperiod för oss båda nu! Jag hoppas på att bli piggare snart så att vi kan ta nya tag snart!

RSS 2.0